PROFILAXIE DENTARĂ

Programează ACUM o consultație.

În clinica noastră vei găsi un ambient calm și relaxant, mereu curățat și sterilizat, împreună cu echipamente de vârf, pentru a-ți asigura confortul.


Zâmbetul tău, prioritatea noastră

Descoperă secretul unui zâmbet impecabil: profilaxia dentală la Eurodent Millenium!

Prevenția

Păstrează-ți zâmbetul strălucitor cu profilaxia dentară!

Prevenția reprezintă o ramura importantă a medicinei în general. În țările vest europene și SUA, prevenția este foarte bine pusă la punct, funcționează și sunt protocoale care sunt respectate. Din păcate în ultimii ani profilaxia ocupă un loc puțin important, copiii nu mai sunt dispensarizați în cabinetele dentare școlare, nu sunt verificați regulat pentru a putea surprinde anumite leziuni în faze incipiente. Prevenția leziunilor din cavitatea orală înseamnă leziunile dentare, dar și leziunile mucoaselor care pot fi recunoscute în faze incipiente, precanceroase. Este mult mai bine să prevenim decât să tratăm. Este mai simplu, mai ușor, fără durere și mai ieftin.

În cabinetul dentar

În cabinetul dentar, pe lângă consultație și verificarea cariilor, se realizează un periaj profesional, detartraj, fluorizare, o dată pe an, sigilarea dinților nou apăruți, îmbunătățirea tehnicii de periaj. Pacienții cabinetului care se prezintă în mod regulat la control primesc periajul profesional gratuit. Pentru a preveni apariția cariilor, pentru un zâmbet frumos și luminos se recomandă să:

 • Avem o dietă echilibrată,
 • Igienă orală corectă și completă (periaj, ață dentară, apă de gură),
 • Fluorizare locală,
 • Sigilarea dinților copiilor,
 • Vizita regulată la cabinetul stomatologic pentru depistarea leziunilor incipiente dentare și ale mucoaselor.

Periajul trebuie făcut de minim două ori pe zi odată cu apariția primilor dinți. Este foarte important să nu ne culcăm fără să ne spălăm pe dinti. După periajul de seară nu mai bem și nu mai mâncam nimic.

Etape profilaxie:

Consultație

– Verificarea dinților

– Igienizarea profesională

 • Detartraj ultrasunete
 • Air flow
 • Periaj profesional

Fluorizare

 • Sigilarea dinților nou apăruți – copii.
 • Îmbunătățirea tehnicilor de igienizare,
 • Recomandări în privința alimentației.

Detartrajul – îndepărtarea tartrului de pe suprafața dinților. Se recomandă a fi făcut de 2 ori pe an pentru unii pacienți sau o dată pe an pentru pacienții care nu sunt predispuși la parodontoză și au o tehnică bună de vorbire.

Detartrajul se poate face cu instrumente manuale sau cu ultrasunete.

 • Detartrajul manual este foarte eficient, este mai traumatizant pentru gingie, uneori este foarte folosit pentru tartrul subgingival, interdentar.
 • Detartrajul cu ultrasunete – metoda cea mai folosită datorită vibrațiilor mecanice cu frecvență înaltă, tartrul este spart, îndepărtat, iar jetul de apă curată, evitând supraîncălzirea. Este mai rapid decât cel manual, mai ușor.

După detartraj urmează airflow-ul:

 • Curăță zonele dentare din profunzime, zonele greu accesibile interdentare. Cu ajutorul particulelor de bicarbonat pe care le suflă îndepărtează colorațiile dentare, placa bacteriană, lustruind suprafețele dentare.

Periajul dentar efectuat în cabinet este mult mai eficient decât cel făcut acasă. Se folosesc periuțe acționate mecanic și pastă de periaj profesional. Acesta se poate face o dată la 3 luni pentru îndepărtarea pigmentatiilor de pe dinți de la diferite alimente, băuturi colorate.

Indicate după detartraj:

 • Evită alimentele/ băuturile acide – 1-2 săptămâni.
 • Evită alimentele mici, semințe ce pot intra în spațiile interdentare sau subgingival.
 • Periajul cu o periuță moale și pastă de dinți pentru dinți sensibili.

Fluorizarea se poate face de 2 ori pe an. Se aplică soluții sau geluri protectoare. Astfel se protejează dinții de eventualele atacuri carioase, scade riscul  apariției cariilor interdentare, scade depunerea de tartru.

Sigilări dentare – o metodă profilactică ce se folosește în special la copii pentru a proteja dinții nou-apăruți

Profilaxia dentară – Secretul unui zâmbet sănătos

Profilaxia dentară are ca scop prevenirea bolilor dentare si parodontale, dar si a complicatiilor acestora, in cazul afectiunilor deja existente.

In cadrul clinicii Eurodent, alaturi de tratamentul profilactic efectuat, pacientii primesc indicatii pretioase cu privire la pastrarea unei igiene orale adecvate si recomandari legate de necesitatea programarii unor tratament, in cazul in care specialistii constata aparitia unor afectiuni dentare incipiente.

Beneficiile profilaxiei dentare efectuate în clinica Eurodent

 • Evitarea bolilor gingivale;
 • Detectarea afectiunilor dentare incipiente;
 • Protejarea eficienta a dintilor naturali;
 • Obtinerea unui zambet alb si stralucitor;
 • O respiratie fresh.

Profilaxia stomatologica este cea mai simpla si accesibila metoda de trtament, ce consta intr-un set de proceduri care au scopul de prevenire a aparitiei cariei dentare si a bolilor parodontale. In plus, profilaxia dentara stopeaza evolutia afectiunilor deja aparute.

Se recomanda o data pe an realizarea unei fluorizari in cabinet, astfel dinții devin mai puternici si mai rezistenți, remineralizarea cariilor incipiente.

Sănătatea zâmbetului începe cu prevenția dentală.

La Eurodent Millenium ne angajăm să-ți oferim cele mai bune soluții pentru o igienă orală impecabilă și un zâmbet radiant!

Servicii de profilaxie dentară la preț avantajos

Stim cu totii ca o dantura sanatoasa si frumoasa contribuie considerabile la cresterea increderi de sine si la imbunatatirea stilului de viata. Pentru ca ne dorim ca toti pacientii nostri sa se bucure de toate aceste beneficii, oferim servicii de profilaxie dentara la pret avantajos.

Inainte de igienizarea dintilor, specialistii din cadrul clinicii noastre verifica gradul de depunere a placii bacteriene si a tartului. Aceasta verificare ajuta pacientul sa cunoasca zonele cele mai expuse si pentru a le acorda atentie mai mare in timpul periajului.

Etapele profilaxiei dentare

Îndepărtarea tartrului

Tartrul este îndepărtat cu ajutorul unui aparat modern ce acționează atât supragingival, cât și subgingival. Datorită aparaturii ultra moderne, tartul este îndepărtat de pe suprafața dintelui fără să afecteze structurile dentare sau gingivale.

Periaj profesional

Periajul profesional este realizat cu ajutorul unei periuțe circulare și o pastă abrazivă. Procedura se aseamănă cu periajul realizat acasă cu o periuță electrică.

Air-flow-ul

Air-flow-ul este un tratament profilactic ce contribuie la o igienizare profesională completă și se realizează după periaj și detartraj. Procedeul se realizează cu un aparat care generează un jet puternic de aer, apă și bicarbonat de sodiu, în zonele interdentare și subgingivale.

Te confrunți cu afecțiuni gingivale, ai sensibilitate dentară sau alte probleme ce îți pun sănătatea orală în pericol? Soluția este profilaxia dentară! Solicită acum o programare în clinica noastră și lasă-te pe mâna celor mai buni specialiști.

Indicate după detartraj:

 • Evită alimentele/ băuturile acide – 1-2 săptămâni.
 • Evită alimentele mici, semințe ce pot intra în spațiile interdentare sau subgingival.
 • Periajul cu o periuță moale și pastă de dinți pentru dinți sensibili.
 • Fluorizarea se poate face de 2 ori pe an. Se aplică soluții sau geluri protectoare. Astfel se protejează dinții de eventualele atacuri carioase, scade riscul  apariției cariilor interdentare, scade depunerea de tartru.

 • Sigilări dentare – o metodă profilactică ce se folosește în special la copii pentru a proteja dinții nou-apăruți.

Factorii principali care conduc la apariția afecțiunilor dentare

Bacteriile și microbii
Bacteriile și microbii prezenți în placa dentară reprezintă cel mai important factor ce conduce la apariția afecțiunilor dentare;

Alimente bogate în zaharuri
Bacteriile din cavitatea bucală transformă zaharurile în acizi, prin procesul numit fermentație acidă. Treptat, acizii distrug smalțul și astfel, se formează cariile dentare;

Calitatea țesutului
Dacă smalțul și dentiția sunt dure, atunci există o probabilitate mai mică de apariție a cariilor dentare.

Cu ajutorul profilaxiei dentare, poți elimina factorii principali ce conduc la apariția afecțiunilor dentare!

Sănătatea dinților și a gingiilor depinde de o igienă orală corectă. Igiena regulată și adecvată a dinților este cea mai eficientă și simpla metodă de prevenție a afecțiunilor dentare și gingivale. Cu toate acestea, procedurile de igienă nu trebuie să se limiteze la periajul zilnic de acasă.

Descoperă secretul unui zâmbet impecabil

profilaxia dentară la Eurodent Millenium

EURODENT MILLENIUM

Sănătatea danturii

Servicii stomatologice complete pentru o dantură sănătoasă și strălucitoare.

Preturi transparente

Prețurile noastre sunt clar afișate, pentru o experiență transparentă și fără surprize neplăcute.

Tratamente eficiente

Obține un zâmbet strălucitor și plin de încredere cu tratamentele noastre.

FAQ PROFILAXIE DENTARĂ

Profilaxia dentară este o serie de măsuri preventive menite să prevină apariția afecțiunilor dentare și să mențină sănătatea orală.

Recomandăm ca profilaxia dentară să fie efectuată cel puțin o dată la șase luni, dar frecvența poate varia în funcție de starea orală a fiecărui pacient.

O ședință de profilaxie dentară include o curățare profesională a dinților pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, evaluarea stării gingiilor și a sănătății generale a cavității orale.

Procesul de profilaxie dentară este, în general, nedureros și confortabil. Uneori, pot apărea ușoare disconforturi sau sensibilitate, dar acestea sunt rare și temporare.

Beneficiile profilaxiei dentare regulate includ prevenirea cariilor dentare, a bolilor gingivale, menținerea unui zâmbet sănătos și strălucitor, precum și detectarea timpurie a eventualelor probleme dentare.

Da, profilaxia dentară poate fi efectuată și în cazul sensibilității dentare. Este important să informați medicul stomatolog despre orice sensibilitate pentru a putea adapta procedurile în consecință.

Neglijarea profilaxiei dentare regulate poate duce la acumularea plăcii bacteriene și a tartrului, care pot cauza carii dentare, inflamații gingivale și alte afecțiuni dentare și ale cavității orale. Este important să urmați un program regulat de profilaxie dentară pentru menținerea sănătății orale.

CU O EXPERIENȚĂ DE PESTE 20 ANI...

…suntem mândri să punem la dispoziția pacienților noștri cunoștințele și abilitățile acumulate în decursul acestor ani, pentru a oferi servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate.

Programează o consultație

Fii următorul nostru client fericit

Alătură-te comunității noastre de pacienți mulțumiți și descoperă cum putem transforma zâmbetul tău într-o sursă de încredere și fericire.

De ce să alegi medicii specialiști Eurodent?

Alegerea unui medic specialist sau a unei clinici stomatologice nu este deloc o decizie ușoară. Dincolo de aspectul dinților, este foarte importantă și sănătatea dentară.

Punem sănătatea pacientului pe primul loc
Specialiștii Eurodent au grijă să trateze, înainte de toate, funcționalitatea danturii, astfel încât pacientul să se bucure de un zâmbet funcțional, dar și estetic în același timp.

Dispunem de medici specialiști de top
Echipa noastră de specialiști este formată doar din medici de excepție, cu o vastă experiență, care lucrează cu ajutorul celor mai avansate tehnici și tehnologii. Pacienții noștri se bucură de tratament rapide, de lungă durată, minim invazive, fără durere sau disconfort.

Experiența vastă în cele mai complexe cazuri
Ne mândrim cu rezultate de excepție, chiar și în cele mai complexe cazuri. Obiectivul nostru este să transformăm vizita fiecărui pacient într-o experiență pozitivă care să aducă zâmbetul pe buze.

Nu mai amâna zâmbetul mult-visat. Solicită acum o programare și bucură-te de cele mai frumoase rezultate!

TESTIMONIALE

Recenzii oneste de la clienții noștri

Opiniile clienților noștri sunt o sursă de inspirație și motivare pentru noi să continuăm să oferim servicii excelente și să ne îmbunătățim constant.

Profesionalism de nota 10+
Seriozitate
Amabilitate
Prețuri pentru Români

Claudiu Georgescu

Recenzie Google

Foarte rapid si foarte profesionist, ofera chiar un serviciu premium

Andrei Anton

Recenzie Google

Vin la Eurodent de mai bine de 3 ani. Servicii exceptionale, intotdeauna plec de la ei multumit!!

Eduard

Recenzie Google

Dedicați să îți oferim cele mai bune servicii

Indiferent de problema dentară cu care te confrunți, suntem aici pentru a îți oferi soluțiile potrivite și îngrijirea de care ai nevoie pentru a îți recăpăta zâmbetul și încrederea în sine.

Profesionalism, estetică, încredere.

Fiecare zâmbet are povestea sa unică, iar la Eurodent Millenium ne străduim să transformăm fiecare poveste într-o experiență de neuitat.

Te întrebi de ce ai alege serviciile cabinetului nostru? Am alcătuit mai jos o listă de motive pentru care tu sau micuțul tău ar trebui să vă alăturați familiei Eurodent Millenium:

• Oferim servicii stomatologice de înaltă calitate;
• Am dotat cabinetul cu cele mai performante aparaturi;
• Punem accent pe curățenia și dezinfecția ustensilelor și cabinetelor;
• Medicii și asistentele noastre sunt cadre medicale cu experiență în domeniu și cu pasiune pentru această profesie;
• Ascultăm fiecare pacient cu atenție și nu judecăm, ci ne concentrăm pe găsirea soluțiilor personalizate perfecte;
• Suntem răbdători, astfel dacă anxietatea îți cere să iei o pauză, înțelegem.