Endodonție, tratamentul endodontic

Programează ACUM o consultație.

În clinica noastră vei găsi un ambient calm și relaxant, mereu curățat și sterilizat, împreună cu echipamente de vârf, pentru a-ți asigura confortul.


Tratamentul endodontic sau altfel spus, tratamentul de canal

Este o procedură prin care se îndepărtează țesutul infectat din interiorul dinților și se curăță și se sigilează canalele radiculare, contribuind la salvarea dinților afectați și la eliminarea durerii și a disconfortului asociate.

Tratamente endodontice

Zâmbetul sănătos începe cu tratamentul endodontic corect.

Tratamentul endodontic este o soluție eficientă și durabilă pentru salvarea dinților afectați de infecții sau leziuni, oferind confort și siguranță în drumul către un zâmbet sănătos și fericit. În lumea stomatologiei, tratamentul endodontic reprezintă o componentă vitală în salvarea dinților afectați de carii profunde sau de leziuni traumatice. Acest proces, cunoscut și sub numele de tratament de canal, implică îndepărtarea țesutului infectat din interiorul dinților și sigilarea canalelor radiculare pentru a preveni recurența infecțiilor și pentru a păstra integritatea danturii.

Terapie și endodonție

Cuprinde un capitol larg și foarte important din patologia stomatologică și se referă la complexul anatomic funcțional format din pulpă, dentină și parodonțiul apical.

O terapie bine condusă poate salva pulpa de la mortificare și tratamentele variate pot reduce sau elimina durerea dentară. Există trei modalități de afectare a pulpei dentare :

 • cariile dentare,
 • traume mecanice,
 • traume chimice și termice. 

Pulpa dentară nu moare în urma acțiunii acestor factori decât rar, deși aceștia produc durere, pulpa se vindecă de obicei în câteva săptămâni, cu condiția ca bacteriile sau toxinele lor să nu ajungă la țesutul lezat. 

În cabinetul nostru, cu ajutorul unor echipamente performante, tratamentul de canal devine sigur, iar controlul radiologic post obturație de canal ne certifică corectitudinea obturației. Obiectivul principal este realizarea unui tratament corect al inflamației pulpane fără durere. Depistarea inflamației pulpare în stadii incipiente poate duce la un proces reversibil cu păstrarea nervului integru! Un dinte fără nerv este lipsit de vascularizație, nu este hrănit, se poate rupe mult mai repede, este mai vulnerabil la acțiunea bacteriilor.

Etape tratament endodontic:

 • Anestezie loco-regională,
 • Montare digă dentară,
 • Scoatere / extirpare nervi sau retratament canal,
 • Curățare, sterilizare canale,
 • Obturație canal definitivă,
 • Obturație coroană definitivă, de cele mai multe ori urmată de un pivot de sticlă și acoperire cu o coroană dentară.

Nu amâna necesitatea tratamentului!

Costurile tratării unui dinte într-o fază inflamatorie incipientă sunt mai mici, numărul ședințelor se reduce, durerea este mai mică sau lipsește! Cu cât infecția avansează, tratamentul se complică, necesită intervenție chirurgicală și tratamente costisitoare. De multe ori pacienții se prezintă cu dureri mari, după nopți nedormite și cer extracția dintelui în cauză! Un lucru total greșit! Pierderea unui dinte înseamnă multe modificări secundare cu repercusiuni imediate sau pe termen lung.

Tratament eficient, fără durere

Pacientii care au mai fost într-o clinică stomatologică știu faptul că nervul este cel care generează durere din cauza faptului că a fost ignorat prin lipsa vizitei periodice la dentist. Specialiștii din cadrul clinicii Eurodent au ca principal obiectiv confortul pacienților, astfel că tratamentul endodontic se realizează fără durere.

În cabinet folosim laserul dentar pentru a suplimenta sterilizarea canalelor, reducerea inflanției, durerii, scurtarea tratamentului.

Avantajele utilizării laserului în tratamentele de canal:

 • Decontaminare și sterilizare în profunzime,
 • Scade riscul de recidivă al afecțiunilor endodontice,
 • Efect bactericid larg,
 • Rată de succes crescută, nedureros, rapid eficient.

Când se recomandă efectuarea tratamentului endodontic?

Adesea, tratamentul endodontic se recomandă atunci când țesutul din jurul dintelui este infectat sau inflamat fie din cauza unor carii adânci, fie din cauza unor accidente rezultate cu fisuri sau fracturi.

Amânarea intervenției poate cauza abces dentar sau dureri dentare acute. În cazul în care se întâmpină probleme la nivelul rădăcinii dintelui, înseamnă că acolo este localizată o infecție ce blochează tratamentul endodontic. Astfel, se va aplica un tratament chirurgical. După efectuarea tratamentului, se va resimți o mică jenă, fără durere, cauzată de nivelul ridicat al bacteriilor prezente în cavitate.

Tratamentul endodontic: rădăcina unui zâmbet sănătos.

Tratamentul endodontic salvează dinții afectați de infecții sau leziuni, eliminând durerea și restaurând sănătatea zâmbetului, cu tehnici moderne și experiență de încredere.

De ce să alegi tratamentul endodontic în clinica Eurodent?

Știm cât de important este ca fiecare pacient să se simtă în siguranță. Astfel, folosim cele mai noi tehnologii pentru ca tratamentele efectuate sa fie lipsite de durere, iar fiecare pacient să beneficieze de confortul optim.
Medicii specialiști din cadrul clinicii Eurodent realizează tratamente endodontice fără durere, cu rezultate de excepție.

Eforturile noastre constante sunt dedicate nu doar în eliminarea durerii, ci și în crearea unei experiențe relaxante și plăcute în timpul tratamentului. Echipa noastră de medici specialiști se angajează să ofere un mediu cald și prietenos, în care pacienții să se simtă în deplină siguranță și să primească îngrijirea de care au nevoie. Cu abilitățile lor excepționale și cu ajutorul tehnologiilor de vârf, fiecare tratament endodontic este executat cu precizie și grijă, asigurând rezultate de excepție pentru sănătatea și frumusețea zâmbetului dumneavoastră.

Ajutoarele noastre de încredere:

Micromotor endodontic

Avantajele folosirii micromotorului endodontic în tratamentul de canal:

 • Tratament eficient și calitativ,
 • Grad mare de rezistență și penetrare al acelor de canal,
 • Abordarea canalelor foarte curbe respectând forma lor naturală,
 • Sistem de protecție când se aplică forțe mari, sau se depășește

Lupe

Avantaje folosire lupe:

 • Iluminare puternică pe zona tratată,
 • Capacitate de mărire de 4 ori mai mare,
 • Control asupra manevrelor,
 • Observarea unor detalii pe care nu le depistăm cu ochiul liber,
 • Eficiență crescută.

Apexfinder

 • vizualizare perfectă din orice unghi,
 • oferă măsurători foarte precise mai ales în mediu umed,
 • avertizări vizuale prin diferite culori a poziției acului pe canal,
 • avertizări sonore diferite în funcție de poziția acului pe canal.

Simptomele care semnalează efectuarea unui tratament endodontic

Te confrunți cu o sensibilitate crescută a dintelui atunci când consumi alimente prea reci sau prea calde? Durerea din timpul masticației îți dă bătăi de cap sau ai observat o colorare anormala a dintelui? Clinica Eurodent îți pune la dispoziție tratamente eficiente de endodonție ce vor împiedica extinderea infecției la dinții invecinați și implicit, distrugerea dintelui afectat.

Dacă te-ai confruntat cu sensibilitate crescută a dinților la alimentele prea reci sau prea calde, durere în timpul mestecării sau ai observat o colorare neobișnuită a unui dinte, nu trebuie să te îngrijorezi. La Clinica Eurodent, înțelegem cât de neplăcută poate fi această experiență și suntem aici să te ajutăm. Oferim tratamente eficiente de endodonție pentru a combate și preveni extinderea infecției la dinții învecinați și pentru a proteja sănătatea și frumusețea zâmbetului tău. Cu abilitățile noastre profesionale și cu tehnologiile moderne, te vom ghida pe parcursul unei călătorii către un zâmbet sănătos și strălucitor.

Servicii endodontice în cadrul clinicii Eurodent

Tratament pulpar (pulpotomie, obturaȚie de canal, extirparea pulpei, coafaj direct sau indirect)

EURODENT MILLENIUM

Sănătatea danturii

Servicii stomatologice complete pentru o dantură sănătoasă și strălucitoare.

Preturi transparente

Prețurile noastre sunt clar afișate, pentru o experiență transparentă și fără surprize neplăcute.

Tratamente eficiente

Obține un zâmbet strălucitor și plin de încredere cu tratamentele noastre.

FAQ ENDODONȚIE

Endodonția este o ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratarea canalului radicular al dinților. Este necesară atunci când pulpa (țesutul moale din interiorul dintelui) este afectată de carii profunde, traume sau alte leziuni.

Semnele care indică necesitatea unui tratament endodontic includ durere persistentă la un dinte, sensibilitate crescută la temperaturi extreme, inflamație sau umflături în jurul dintelui, sau decolorare a dintelui.

În timpul tratamentului endodontic, medicul stomatolog îndepărtează țesutul infectat sau deteriorat din interiorul canalului radicular, curăță și formează canalul, apoi sigilează și umple canalul pentru a preveni reinfectarea.

Cu anestezie locală și tehnici moderne, majoritatea pacienților simt doar o ușoară presiune în timpul tratamentului. Disconfortul postoperator este gestionat cu medicamente prescrise de medicul stomatolog.

Riscurile asociate cu tratamentul endodontic includ infecții recurente, fracturi ale dintelui sau ale instrumentelor endodontice și necroza pulpară. Cu toate acestea, aceste riscuri sunt rare și pot fi gestionate eficient de către medicul stomatolog.

Beneficiile tratamentului endodontic includ eliminarea durerii și a disconfortului asociate cu infecția pulpară, conservarea dintelui natural și menținerea funcției normale a danturii.

Cu o igienă orală corespunzătoare și vizite regulate la dentist pentru controale, un tratament endodontic poate să dureze între 10 și 20 de ani sau chiar mai mult.

Un tratament endodontic implică conservarea dintelui natural, îndepărtând doar țesutul afectat din interiorul canalului radicular, în timp ce o extracție dentară implică îndepărtarea completă a dintelui.

CU O EXPERIENȚĂ DE PESTE 20 ANI...

…suntem mândri să punem la dispoziția pacienților noștri cunoștințele și abilitățile acumulate în decursul acestor ani, pentru a oferi servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate.

Programează o consultație

Fii următorul nostru client fericit

Alătură-te comunității noastre de pacienți mulțumiți și descoperă cum putem transforma zâmbetul tău într-o sursă de încredere și fericire.

TESTIMONIALE

Recenzii oneste de la clienții noștri

Opiniile clienților noștri sunt o sursă de inspirație și motivare pentru noi să continuăm să oferim servicii excelente și să ne îmbunătățim constant.

Am avut cateva interventii la doamna doctor Popa Amelia. Foarte profesionista abordare si preturi decente.

Alexandru Popa

Recenzie Google

sunt foarte multumit de serviciile acestui cabinet stomatologic, este foarte aproape de Dristor

Ciprian Marcu

Recenzie Google

Servicii absolut fantastice, oameni buni și amabili, foarte amabili atât pentru restrângeri financiare, cât și pentru timp și rezultate excelente. Voi reveni aici ori de câte ori voi avea nevoie pentru orice intervenție stomatologică. Mulțumesc foarte mult!

Eugen Popa

Recenzie Google

Dedicați să îți oferim cele mai bune servicii

Indiferent de problema dentară cu care te confrunți, suntem aici pentru a îți oferi soluțiile potrivite și îngrijirea de care ai nevoie pentru a îți recăpăta zâmbetul și încrederea în sine.

Confort, frumusețe, sănătate.

La Clinica Eurodent, vă oferim tratamente stomatologice de înaltă calitate, folosind tehnologii moderne și având o echipă dedicată și experimentată.

Te întrebi de ce ai alege serviciile cabinetului nostru? Am alcătuit mai jos o listă de motive pentru care tu sau micuțul tău ar trebui să vă alăturați familiei Eurodent Millenium:

• Oferim servicii stomatologice de înaltă calitate;
• Am dotat cabinetul cu cele mai performante aparaturi;
• Punem accent pe curățenia și dezinfecția ustensilelor și cabinetelor;
• Medicii și asistentele noastre sunt cadre medicale cu experiență în domeniu și cu pasiune pentru această profesie;
• Ascultăm fiecare pacient cu atenție și nu judecăm, ci ne concentrăm pe găsirea soluțiilor personalizate perfecte;
• Suntem răbdători, astfel dacă anxietatea îți cere să iei o pauză, înțelegem.