PARODONTOLOGIE

Programează ACUM un tratament parodontal.

În clinica noastră vei găsi un ambient calm și relaxant, mereu curățat și sterilizat, împreună cu echipamente de vârf, pentru a-ți asigura confortul.


Spune NU parodontozei si bucură-te de o dantură sănătoasă!

Clinica Eurodent pune la dispoziția pacienților medici specializați în parodontologie, tratamente performante și rezultate remarcabile, stabile pe termen lung

Parodontologie​

Tratamente personalizate pentru rezultate garantate

Expertiză în Parodontologie: Tratamente specializate pentru sănătatea gingiilor și a țesuturilor de suport ale dinților, pentru un zâmbet sănătos și durabil. Oferim soluții personalizate și avansate pentru tratarea afecțiunilor parodontale, ajutându-te să îți recapeți sănătatea gingiilor și să îți păstrezi dinții pe termen lung. Echipa noastră dedicată de specialiști în parodontologie îți stă la dispoziție cu experiență și profesionalism, pentru a îți oferi cea mai bună îngrijire și rezultate excelente.

​Ce este parodontoza?

Parodontoza este o afecțiune inflamatorie a țesuturilor ce susțin dintele: gingia, osul si ligamentele dento parodontale. Cauzele principale sunt microbiii din placa bacteriana, tartrul, marginile neregulate ale unor obturații incorect finisate sau lucrări protetice incorect adaptate. În ultima perioada, la cabinet se prezintă pacienți din ce în ce mai des, tineri, care se plâng de mobilitatea dinților, durere, miros urât al gurii (halenă). Parodontoza devine un concurent serios al cariei dentare în topul afecțiunilor dentare. În fazele incipiente (gingivită), cu un simplu detartraj și periaj se pot îndepărta microbii și toxinele. Dacă placa bacteriană se îndepărtează zilnic, dintele poate fi menținut curat. Orice situație care îl împiedică pe pacient să îndepărteze placa (obturații sau lucrări defectuase) trebuie evitate sau rezolvate. În fazele avansate se ajunge la operații de chirurgie parodontală (chiuretaj parodontal, adiție de os, membrană de colagen), pentru a elimina tot țesutul necrotic din pungile parodontale și pentru a preveni reformarea unor alte defecte. După faza chirurgicală are loc imobilizarea provizorie sau definitivă a dinților mobili cu bandă de fibră de sticlă și compozit fluid.

Un rol important în menținerea rezultatului obținut îl reprezintă echilibrarea ocluzală finală. Pentru a nu se ajunge la stadii avansate se recomandă detartraj, igenizare o dată la 6 luni sau un an, depinde de gravitatea afecțiunii. S-a dovedit că afectarea parodontală poate duce la pierderea dinților dacă nu se intervine cu un tratament puternic înainte de distrugerea osoasă masivă și dispariția suportului mecanic pentru dinți.

Boala parodontală

Boala parodontala sau altfel spus ”parodontoza”, reprezintă inflamația cronică a țesuturilor responsabile de susținerea dinților. Parodontoza afectează 1 din 3 pacienți! Cu toate acestea, boala se poate vindeca, însă vizitele regulate la medicul stomatolog sunt esențiale! În caz contrar, odată ce boala avansează, ligamentul parodontal este distrus, iar dinții devin mobili, imposibil de salvat. Ai grijă de sănătatea dinților tăi, solicită acum o programare și scapă de parodontoză ușor, eficient și fără durere, prin intermediul tehnologiei inovatoare!

Simptomele parodontozei

Echipa noastra de medici specialiști în tratarea bolii parodontale te așteaptă pentru o evaluare completă dacă prezinți una sau mai multe dintre următoarele simptome:

 • Sângerarea gingivală în timpul periajului;
 • Dureri în timpul mestecării alimentelor;
 • Respirație urât mirositoare;
 • Retragerea gingiilor și expunerea rădăcinii dinților;
 • Mobilitatea dinților;
 • Apariția abceselor.

Ultimele două simptome semnalează o fază avansată a bolii. Nu lăsa boala parodontală să îți afecteze dantura!  Noi considerăm că vigilența este cheia succesului unei danturi sănătoase! Astfel, încurajăm toți pacienții să se prezinte la controale stomatologice periodice.

Etapele tratării parodontozei:

Etapa inițială:

igienizare +chiuretaj+ Laser

  • consultație + evaluarea gravității bolii prin stabilirea dinților afectați, reabilitatea lor, adâncirea pungilor paarodontale.
  • Este nevoie de radiografie.
  • Evaluarea igienei pacientului.
  • Instructaj pentru un periaj/ curatire dentară corectă.
  • Detartraj sub/ supragingival.
  • Airflow.
  • Refacerea unor tratamente incorecte – coroane scurte/ largi, plombe incorecte, extracții dinți sau resturi radiculare.
  • Chiuretaj – subgingival în câmp închis – se efectuează sub anestezie locală, fără dureri. Se îndepărteează tartrul situat profund, chiuretarea tesutului gingival infectat.
  • Prescrierea unui colutoriu cu antibiotic, pe care pacientul să și-l dea acasă pe gingii.
  • Decontaminarea pungilor parodontale cu laserul.

Reevaluarea pacientului după 2 săptămâni, apoi după 3 luni.

Etapa chirurgicală:

În cazurile în care persistă pungi parodontale adânci, retracții gingivale, se mai pot face:

- operații cu lambou;
- adiții osoase;
- grefe gingivale.

Etapa echilibrare ocluzală:

Pentru un rezultat stabil în timp, este nevoie de echilibrare a mușcăturii, stabilizare.

Etapa biostimulare:

- Tratament cu plasmă;
- Vaccin pentru regenerare gingivală;
- Imobilizarea dinților cu fibră de sticlă.

Uită de problemele dentare și zâmbește cu încredere!

Avem alături de noi o echipă de medici specialiști, cu o experiență vastă în tratarea parodontozei. În clinica noastră, afecțiunile parodontale pot fi rezolvate cu succes, fără durere!

Soluții moderne și eficiente pentru tratarea parodontozei

Tratamentele parodontale din clinica noastră stomatologică din București, sectorul 3, sunt personalizate, se realizează în etape și vizează, în primul rând, obținerea unui țesut parodontal sănătos! Te confrunți cu sângerări gingivale și te întrebi ce afecțiuni pot ascunde aceste probleme sau în ce mod pot afecta sănătatea dentară? Inflamarea sau sângerarea gingiilor sunt primul semn al instalarii bolii parodontale. Personalul nostru specializat va detecta afecțiunea gingivală și pierderile osoase, iar ulterior, va recomanda un tratament personalizat, în funcție de complexitatea cazului:

 • Chiuretaje subgingivale în câmp deschis sau închis;
 • Program de prevenție și întreținere;
 • Tratamente biostimulare cu plasmă;
 • Tratamentul retracțiilor gingivale;
 • Tehnici moderne de regenerare osoasă.

Laserul în tratamentul parodontozei - când se folosește?

 • În toate stadiile parodontozei;
 • În cazul gingivitelor – decontaminare bacteriană;
 • Parodontoză moderată:
  Sterilizarea pungilor parodontale;
  Desensibilizarea laser a rădăcinilor dezgolite;
  Frenectomie;
 • Parodontoză avansată – în plus se face chiuretaj asistat laser al pungilor parodontale pentru eliminarea țesuturilor bolnave și stimularea vindecării.

Avantajele utilizării laser în parodontoză:

Laserul dentar este un aparat inovator pentru terapia cu laser, cu trei lungimi de undă. Este un laser albastru.

 • Reduce la jumătate adâncirea pungilor parodontale,
 • Reduce sângerarea,
 • Atașament gingival sănătos și durabil,
 • Stimulează vindecarea și răspunsul imun antibacterian,
 • Reduce sensibilitatea rădăcinilor,
 • Efect antiinflamator,
 • Se evită astfel incizia cu bisturiul,
 • Efect bactericid puternic.

O igienă orală corectă – Un mod eficient de prevenție a bolii prodontale

Principalul motiv care conduce la apariția bolii parodontale este reprezentat de igiena orală neadecvată. Medicii specialiști din clinica noastră cred cu tărie că o igienă orală corectă poate preveni apariția multor boli dentare. Periajul dentar realizat de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare, a apei de gură și respectarea unei alimentații bogate în legume și fructe ar trebui să facă parte din rutina zilnică a fiecărui pacient care își dorește dinți frumoși și sănătoși. Cu toate acestea, cel mai important este controlul regulat ce trebuie efectuat la fiecare șase luni. Astfel, medicul stomatolog poate depista afecțiunile dentare încă din faza incipientă și le poate trata mai rapid și mai ușor.

Tratament personalizat în funcție de stadiul bolii parodontale

Gingivita este o inflamație superficială a gingiilor și reprezintă primul stadiu al afecțiunii parodontale. Dacă nu este depistată și tratată la timp, poate evolua spre afecțiuni mai serioase, până la pierderea dinților.

Parodontita superficială și parodontita profundă reprezintă următoarele două etape ale bolii. Tratamentul pentru aceste stadii este unul mai complex, special gândit pentru stoparea evoluției bolii. Parodontoza se poate instala la orice vârstă, însă poate fi vindecată eficient de către un medic parodontolog dedicat și experimentat.

Cu o experiență de peste 20 de ani și mii de cazuri de parodontoză tratate, clinica Eurodent garantează fiecărui pacient servicii de excepție și redarea unui zâmbet sănătos!  

Spune NU parodontozei și bucură-te de o dantură sănătoasă!

Clinica Eurodent pune la dispoziția pacienților medici specializați în parodontologie, tratamente performante și rezultate remarcabile, stabile pe termen lung.

Zâmbetul perfect ESTE obiectivul nostru!

Experimentează transformarea

EURODENT MILLENIUM

Sănătatea danturii

Servicii stomatologice complete pentru o dantură sănătoasă și strălucitoare.

Preturi transparente

Prețurile noastre sunt clar afișate, pentru o experiență transparentă și fără surprize neplăcute.

Tratamente eficiente

Obține un zâmbet strălucitor și plin de încredere cu tratamentele noastre.

FAQ PARODONTOZĂ

Factorii de risc includ igiena orală precară, fumatul, diabetul, predispoziția genetică, alimentația necorespunzătoare, stresul, schimbările hormonale și anumite medicamente.

Tratamentul parodontozei poate include igiena orală intensivă acasă, detartraj profesional, detartraj subgingival, planing radicular și chirurgie parodontală, cum ar fi gingivectomia sau chirurgia de transplant de gingie.

Prevenirea parodontozei implică o igienă orală riguroasă, inclusiv periajul regulat al dinților, utilizarea aței dentare, evitarea fumatului, o alimentație sănătoasă și vizite regulate la dentist pentru controale și detartraje profesionale.

Sângerarea gingivală este un semn comun al inflamației gingivale și poate indica prezența parodontozei. Este important să nu ignorați sângerarea gingivală și să consultați un medic dentist pentru o evaluare și un tratament adecvat. În plus, îmbunătățirea igienei orale și utilizarea aței dentare pot ajuta la reducerea sângerării gingivale.

Parodontoza este diagnosticată de către un medic dentist sau un parodontolog prin examinarea clinică a gingiilor și a altor țesuturi orale, radiografii dentare și măsurarea adâncimii sondajului parodontal.

În stadiile incipiente, parodontoza poate fi reversibilă printr-o igienă orală adecvată și tratamente dentare profesionale regulate. Cu toate acestea, în stadiile avansate, leziunile parodontale pot fi ireversibile, iar gestionarea bolii este esențială pentru menținerea sănătății orale.

Este recomandat să vizitați dentistul cel puțin de două ori pe an pentru controale și detartraje profesionale regulate. În cazul în care sunteți predispuși la probleme parodontale sau aveți istoric familial de parodontoza, medicul dentist vă poate sugera vizite mai frecvente.

Parodontoza poate avea un impact negativ asupra sănătății generale, fiind asociată cu un risc crescut de afecțiuni precum boala cardiovasculară, diabetul, complicații în sarcină și alte probleme de sănătate. Menținerea unei igiene orale adecvate și gestionarea parodontozei sunt importante nu doar pentru sănătatea dentară, ci și pentru sănătatea generală.

CU O EXPERIENȚĂ DE PESTE 20 ANI...

…suntem mândri să punem la dispoziția pacienților noștri cunoștințele și abilitățile acumulate în decursul acestor ani, pentru a oferi servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate.

Programează o consultație

Fii următorul nostru client fericit

Alătură-te comunității noastre de pacienți mulțumiți și descoperă cum putem transforma zâmbetul tău într-o sursă de încredere și fericire.

TESTIMONIALE

Recenzii oneste de la clienții noștri

Opiniile clienților noștri sunt o sursă de inspirație și motivare pentru noi să continuăm să oferim servicii excelente și să ne îmbunătățim constant.

Bună sunt Ana am 36 ani. Acum 1 an eram disperată si cu gura praf. Aveam multe cari iar dinți din fața erau strâmbi. O colegă mia recomandat-o pe doamna doctor Popa. Eu nu mai fusesem de ani de zile la stomatolog deoarece îmi era foarte frică. De la prima întalnire frica s-a risipit datorită calmului si experienței doamnei doctor. M-am înțeles foarte bine, s-a cuplat pe programul pe care eu îl aveam si în foarte scurt timp a rezolvat toate problemele pe care le aveam si am căpătat niste dinți noi frumoși si cu care mănânc foarte bine. Văzând că nu îmi mai este frică a căpătat curaj si baiețelul meu de 9 ani.
Acum pot să zâmbi din nou.
Mulțumesc, Doamna doctor Popa

Iordache Daniela

Recenzie Google

Servicii de calitate centrate pe grija pentru pacient nu pe grija pentru a-ti goli portofelul. Dr. Nitu Ramona este un doctor exemplar care isi trateaza pacientii cu grija multa, empatie si atentie. Are rabdare sa vorbeasca cu tine sa iti explice ce se intampla si sa iti raspunda la intrebari. Am ajuns din pura intamplare la dumneaei si am fost foarte multumit. Recomand!

Alexandru Constantin

Recenzie Google

Am fost la acest cabinet de mai multe ori si de fiecare data am beneficiat de servicii de calitate, atentie si profesionalism din partea personalului, iar dna dr Popa este un medic foarte calm si rabdator. Cu siguranță recomand!

Diana Vlad

Recenzie Google

Dedicați să îți oferim cele mai bune servicii

Indiferent de problema dentară cu care te confrunți, suntem aici pentru a îți oferi soluțiile potrivite și îngrijirea de care ai nevoie pentru a îți recăpăta zâmbetul și încrederea în sine.

Zâmbet, Încredere, Sănătate

Fiecare zâmbet contează, iar noi suntem aici să te ajutăm să îți menții sănătatea dentară și să te bucuri de un zâmbet frumos și încrezător în fiecare zi.

Te întrebi de ce ai alege serviciile cabinetului nostru? Am alcătuit mai jos o listă de motive pentru care tu sau micuțul tău ar trebui să vă alăturați familiei Eurodent Millenium:

• Oferim servicii stomatologice de înaltă calitate;
• Am dotat cabinetul cu cele mai performante aparaturi;
• Punem accent pe curățenia și dezinfecția ustensilelor și cabinetelor;
• Medicii și asistentele noastre sunt cadre medicale cu experiență în domeniu și cu pasiune pentru această profesie;
• Ascultăm fiecare pacient cu atenție și nu judecăm, ci ne concentrăm pe găsirea soluțiilor personalizate perfecte;
• Suntem răbdători, astfel dacă anxietatea îți cere să iei o pauză, înțelegem.