PEDODONȚIE, STOMATOLOGIE PEDIATRICĂ

Programează ACUM un consult pentru copilul tău.

În clinica noastră vei găsi un ambient calm și relaxant, mereu curățat și sterilizat, împreună cu echipamente de vârf, pentru a-ți asigura confortul.


Îngrijire Profesională și Prietenoasă pentru Zâmbetele Copiilor

Pedodonția este o ramură a medicinei dentare, care se ocupă cu asistența stomatologică acordată copiilor, prevenind sau tratând afecțiunile dinților temporari și dinților definitivi tineri.

Stomatologia pediatrică

Îngrijire specializată pentru zâmbetele tinere

Stomatologia pediatrică reprezintă o ramură esențială a medicinei dentare, concentrată pe îngrijirea și tratamentul dentiției copiilor și adolescenților. Echipa noastră de specialiști în stomatologie pediatrică își dedică expertiza și pasiunea pentru a asigura copiilor o experiență plăcută și confortabilă în cabinetul stomatologic. Prin abordarea noastră blândă și prietenoasă, ne propunem să construim relații de încredere cu micuții noștri pacienți, promovând igiena orală adecvată și prevenind afecțiunile dentare. În plus, oferim tratamente personalizate și soluții eficiente pentru a menține sănătatea și frumusețea zâmbetelor lor în curs de dezvoltare.

Pedodonția

Tehnicile si concepțiile pentru rezolvarea afecțiunilor dentare ale copilașilor sunt diferite de cele folosite la adulți.

Gura sănătoasa înseamnă sănătatea întregului organism. Este foarte importantă dentiția temporară, deși de multe ori părinții nu dau importanță cariilor acestor dinți. Dinții de lapte sănătoși îi ajută pe copii să mestece corect, să vorbească corect, oferă un aspect fizic plăcut și ghidează erupția dinților permanenți.

Este foarte importantă prevenirea tuturor tipurilor de afecțiuni dentare la copiii. Prima vizită în cabinet ar trebui să se facă înainte de orice durere, într-o atmosferă relaxată, prietenoasă, astfel vor capătă încredere și se vor convinge că medicul stomatolog le este un prieten care vrea doar să-i ajute. Scopul primelor vizite la dentist este acomodarea cu cabinetul stomatologic, evaluarea riscului la carii, instruirea spre un periaj corect! (la copiii mai mari se folosesc tablete revelatoare de placă bacteriană).

Pentru copiii mici vizita la cabinet este ca o joacă în urma căreia vor primi diplomă, baloane speciale, ștampile. Vor fi familiarizați cu “albinuța” , “bondarelul”, “praful magic”, “suc de adormit dintele” etc. Multe povești despre desene animate și jocuri pe calculator vor face ca micii pacienți să fie mai relaxați.

Pentru a preveni afecțiunile dentare se recomandă o igienă dentară foarte bună, alimentație echilibrată și control stomatologic la 6 luni. În cabinet avem o gamă variată de sigilați colorați, cu eliberare de fluor, termocromatici, pentru a-i încânta pe micii pacienți.

Tratamente eficiente pentru afecțiunile dentare ale copiilor

Pedodonția este acea ramură a stomatologiei care furnizează servicii și tratamente dentare special concepute pentru copii.

Clinica Eurodent dispune de cabinete moderne, aparatură de ultimă generație, iar specialiștii sunt focusați inclusiv pe prevenție și educație medicală, oferind în același timp un mediu sigur, prietenos și vesel pentru cel mic.

Dinții de lapte

Recomandarea medicilor stomatologi pediatri este ca prima vizită a copilului în cabinetul stomatologic să fie atunci când acesta se apropie de vârsta de un an pentru a monitoriza gingiile și dinții încă de la primele erupții. În cadrul acestor prime ședințe, părinţilor li se vor prezenta tehnicile corecte de periaj dentar și de igienizare orală, în funcţie de vârstă, dar și principiile unei alimentaţii corecte şi sănătoase. Deasemenea se recomandă ca la fiecare 6 luni copilul să aibe vizite regulate la medicul stomatolog, care va încerca prin joacă să-l deprindă cu tehnica de periaj corespunzatoare vârstei lui. Astfel îi va câștiga încrederea putând astfel să-l monitorizeze corespunzator, eliminâdu-i acestuia posibilele frici și va pune bazele un stil de viață bazat pe prevenție.

Tratamentul dinților de lapte este direct legat de sănătatea viitorilor dinți permanenți.

Îl ajutăm pe cel mic să descopere secretul unui zâmbet frumos și sănătos.

Prima vizita la stomatolog trebuie să aibă loc odată cu erupția primului dinte, într-o atmosferă relaxată și veselă. Medicii din cadrul clinicii Eurodent le vor explica părinților cum să aibă grijă de dinții de lapte a celui mic, importanța igienei orale corecte și nu în ultimul rând, de ce apar cariile și cum le pot preveni.

Dantura copiilor este la fel de importantă ca cea a adulților. Deși mulți părinți nu acordă atenție dinților de lapte ai micuților, aceștia sunt extrem de importanți pentru dezvoltarea corectă a danturii permanente.

Dinții de lapte apar începând cu vârsta de 6 luni, până la 3 ani. Consultul stomatologic regulat este recomandat deoarece:

 • Dinții de lapte se pot caria foarte ușor, iar caria poate afecta inclusiv dinții definitivi;
 • Dinții de lapte ghidează poziția dinților definitivi;
 • Asigură o mestecare corectă;
 • Au un rol important în dezvoltarea vorbirii.

Serviciile de care pot beneficia micii pacienti la clinica Eurodent

 • Fluorizari topice;
 • Extractii dinti temporari;
 • Pansament calmant;
 • Periaj dentar profesional;
 • Sigilari;
 • Tratament in cazurile de urgenta;
 • Tratament pentru gangrena.

Există o serie de semne care indică posibilitatea deteriorării danturii prin demineralizare:

 • Apariția petelor albe pe dinți – în stadiile avansate petele au o culoare mai închisă,
 • Sensibilitatea dinților afectați – durere la alimentele și băuturile foarte reci sau foarte calde,
 • Modificarea texturii zonelor afectate – petele au textură aderentă sau chiar poroasă
 • Gingia umflată.

Tratamentul cariilor la dinții de lapte constă în îndepărtarea cariei și plombarea dintelui sau, în cazurile acute, se aplică un pansament calmant urmând ca procedura să se reia într-o ședință ulterioară.

Abcesul dentar la copii este o pungă de puroi care se formează în zona apicală sau periapicală a dintelui, ca urmare a unei infecții bacteriene, a cariilor netratate sau a traumatismelor care se soldează cu afectarea smalțului dentar. Tratamentul constă în eliminarea completă a infecției și stimularea vindecării țesuturilor afectate.

Periajul profesional este foarte important să se facă odată la 3 luni pentru copii sub vârsta de 5 ani pentru a îndepărta placa bacteriană de pe suprafețele din zone greu accesibile ale dinților.

Fluorizarea dentară este nedureroasă (se face întotdeauna după periajul profesional) este o importantă bariera împotriva cariilor dentare și aduce numeroase beneficii:

 • diminuează hipersensibilitatea dentară
 • se comportă ca un strat protector împotriva acizilor
 • întărește structura dintelui;

Este important pentru copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 16 ani (intervalul de timp în care apar dinţii primari şi permanenţi) să facă tratament de fluorizare în cabinet de 2 – 4 ori pe an precum și folosirea pastelor de dinţi ce conţin fluor.

Sigilarea – O metodă eficientă pentru prevenirea cariei dentare

O altă metodă preventivă, sigură, eficientă și nedureroasă utilizată în stomatologia modernă pentru prevenirea apariției cariilor dentare este sigilarea dentară. Aceasta este o metodă de prevenție  recomandată mai ales pacienților cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani și constă în aplicarea unei rășini protectoare pe suprafața ocluzală (superioară) la nivelul dinților posteriori (molari, premolari). Scopul principal al sigilării este acela de a forma o barieră care să prevină retenția alimentară la nivelul șanțurilor și fosetelor, zonele în care apar cu preponderență carile dentare.

Îngrijire specializată pentru zâmbetele tinere

Promovăm sănătatea orală și construim un viitor luminos pentru copiii noștri.

De ce să alegi serviciile de pedodonție oferite de clinica Eurodent?

Datorita pasiunii și a experienței vaste în domeniu, specialiștii noștri pun în practică toate cunoștințele pentru a determina pacienții să mențină o bună igienă dentară. Totodată, folosesc tehnici speciale pentru ca micuțul să privească vizita la stomatolog ca pe o experiență veselă, plăcută și necesară.  

Specialiștii din cadrul clinicii noastre se ocupă de igienă și sănătatea orală a copiilor și totodată, oferă consiliere părinților cu privire la obiceiurile alimentare, diagnostichează problemele dentare și aplică cele mai eficiente și potrivite tratamente pentru a reduce șansele de deteriorare a dinților.

Medicul pedodont – Prietenul copilului tău

În cadrul clinicii Eurodent, specialiștii se asigură de fiecare dată că formează o relație de prietenie cu fiecare copil. Pentru a ne asigura că cel mic beneficiază de confortul necesar, cu multă răbdare, îl vom familiariza cu instrumentarul și vom pune în aplicare jocuri cu tematică dentară pentru a-i câștiga încrederea.

Ne place să oferim o experiență plăcută fiecărui pacient, indiferent de vârstă!

Cea mai bună metodă de a menține o bună sănătate orală pentru dinții copilului este prevenția, care se face prin:

 • igiena orală regulată corectă (periaj de doua ori pe zi, folosirea aței dentare),
 • vizita periodică la medicul stomatolog,
 • tratamente dentare profilactice (periaje dentare profesionale, sigilari dentare),
 • o atenție deosebită se va acorda la ocluzie pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 deoarece pot apărea spațieri mari sau înghesuiri care se pot trata ortodontic mult mai ușor în aceasta etapă,
 • limitarea consumului de zahăr,
 • oferind o nutriție corectă evitând alimentele procesate.

Zâmbete sănătoase pentru viitorul lor

Povești de sănătate și fericire

EURODENT MILLENIUM

Sănătatea danturii

Servicii stomatologice complete pentru o dantură sănătoasă și strălucitoare.

Preturi transparente

Prețurile noastre sunt clar afișate, pentru o experiență transparentă și fără surprize neplăcute.

Tratamente eficiente

Obține un zâmbet strălucitor și plin de încredere cu tratamentele noastre.

FAQ PEDODONȚIE

Se recomandă prima vizită la dentist încă de la vârsta de 1 an sau imediat ce apar primii dinți de lapte.

Printre problemele dentare comune la copii se numără cariile dentare, afectările gingivale și anomalii de dezvoltare a dinților.

Prevenirea cariei dentare la copii implică igiena orală corespunzătoare, limitarea consumului de zahăr, fluorizarea regulată și vizitele regulate la dentist.

Utilizarea pastei de dinți cu fluor ar trebui să înceapă încă de la erupția primilor dinți de lapte, sub supravegherea părinților.

Sigilarea dentară este aplicarea unei substanțe protectoare pe suprafețele de mestecare ale dinților pentru a preveni formarea cariilor. Este foarte utilă pentru copii, oferind o barieră protectoare împotriva acțiunii bacteriilor și a acizilor.

Utilizarea aței dentare ar trebui să înceapă atunci când spațiul dintre dinți permite inserarea acesteia, de obicei în jurul vârstei de 2-3 ani.

Semnele că un copil ar putea avea nevoie de aparat dentar includ dinți suprapuși, spații mari între dinți sau dificultăți în mușcarea și mestecarea alimentelor.

Părinții pot ajuta copiii să fie confortabili la dentist prin familiarizarea lor cu mediul stomatologic, prin povestirea pozitivă a experiențelor la dentist și prin încurajarea deschiderii și cooperării în timpul vizitelor.

CU O EXPERIENȚĂ DE PESTE 20 ANI...

…suntem mândri să punem la dispoziția pacienților noștri cunoștințele și abilitățile acumulate în decursul acestor ani, pentru a oferi servicii stomatologice de cea mai înaltă calitate.

Programează o consultație

Fii următorul nostru client fericit

Alătură-te comunității noastre de pacienți mulțumiți și descoperă cum putem transforma zâmbetul tău într-o sursă de încredere și fericire.

TESTIMONIALE

Recenzii oneste de la clienții noștri

Opiniile clienților noștri sunt o sursă de inspirație și motivare pentru noi să continuăm să oferim servicii excelente și să ne îmbunătățim constant.

Am fost la acest cabinet de mai multe ori si de fiecare data am beneficiat de servicii de calitate, atentie si profesionalism din partea personalului, iar dna dr Popa este un medic foarte calm si rabdator. Cu siguranță recomand!

Diana Vlad

Recenzie Google

O experienta plăcută,super amabile,foarte prompt totul și ceea ce contează foarte mult …empatie

Gheorghe Stan

Recenzie Google

De mai bine de un an am devenit marele fan al acestui cabinet. În mod special al d-nei. Stomatolog Ramona Nițu-Catană. O doamna doctor care, deși este la început de cariera, lucrează ca o persoana cu multa experienta. Este atenta, empatica, răbdătoare, calmă. Întotdeauna mi-a explicat totul pe înțelesul meu și a fost sincera. Este un doctor centrat pe pacient, nu pe profit. De când am luat primul contact profesional cu ea am știut ca de acum înainte ea va fi stomatologul meu. Am recomandat-o colegilor de serviciu, familiei, prietenilor, chiar și vecinilor. Toți au fost la fel de încântați de munca acesteia ca și mine. Ii place sa vadă oameni fericiți.
Iar cu copiii, ei bine… E doctorul perfect pentru copii.

Convingeti-va singuri!

Roxana Stemate

Recenzie Google

Dedicați să îți oferim cele mai bune servicii

Indiferent de problema dentară cu care te confrunți, suntem aici pentru a îți oferi soluțiile potrivite și îngrijirea de care ai nevoie pentru a îți recăpăta zâmbetul și încrederea în sine.

Zâmbet, Încredere, Sănătate

Fiecare zâmbet contează, iar noi suntem aici să te ajutăm să îți menții sănătatea dentară și să te bucuri de un zâmbet frumos și încrezător în fiecare zi.

Te întrebi de ce ai alege serviciile cabinetului nostru? Am alcătuit mai jos o listă de motive pentru care tu sau micuțul tău ar trebui să vă alăturați familiei Eurodent Millenium:

• Oferim servicii stomatologice de înaltă calitate;
• Am dotat cabinetul cu cele mai performante aparaturi;
• Punem accent pe curățenia și dezinfecția ustensilelor și cabinetelor;
• Medicii și asistentele noastre sunt cadre medicale cu experiență în domeniu și cu pasiune pentru această profesie;
• Ascultăm fiecare pacient cu atenție și nu judecăm, ci ne concentrăm pe găsirea soluțiilor personalizate perfecte;
• Suntem răbdători, astfel dacă anxietatea îți cere să iei o pauză, înțelegem.